Wandelingen door Nijmegen. Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek plekjes die u nog niet eerder zag.

Direct contact:

Door Nijmegen

+31 (0)638 926 954

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persingen kerkIMG 0940De route voert u door het schilderachtig gebied van de Oude Waal en Groenlanden, welke beide een onderdeel vormenvan het natuurgebied de Gelderse Poort. 
In dit open polderland liggen terpen en oude dijkjes, grenzend aan buitendijks gelegen natuurgebied met ooibossen, moerassen en waterplassen.  

 

De Oude Waal is een vroegere loop van de huidige Waal die zich eeuwen geleden heeft verlegd. Tussen de oude en nieuwe loop is een grote zandvlakte ontstaan. Men heeft ook een poldergebied gecreƫerd door dijken aan te leggen tussen het oude en nieuwe gebied. In de winter kan het rivierpeil hoog komen te staan en stroomt het water met geweld de zomerdijk over. Die dijkdoorbraken herkent u door de metersdiepe poelen.

 

De Groenlanden is een binnendijks gebied dat uit afgezette rivierklei bestaat. Vroeger werd er klei gewonnen door steenfabrieken en de kleiputten in de Groenlanden zijn hier de overblijfselen van.