Wandelingen door Nijmegen. Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek plekjes die u nog niet eerder zag.

Direct contact:

Door Nijmegen

+31 (0)638 926 954

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Deze fietstocht brengt ons langs historische plekken van de oude stad en we rijden door het nieuwe Nijmegen aan de noordkant van de Waal. Steeds houden we de Stevenstoren als herkenningspunt....

228B8EDA 6FC4 4E30 9CF0 7AE19FB0A9B8 1 201 aEr is onderweg veel te genieten, er zijn wat klimmetjes en de fietsers leren onderweg ook Veur-Lent beter kennen.


Vanaf het Joris Ivensplein fietsen we door Nijmegen West via het Waterkwartier, waar de Romeinen in de eerste eeuw na Chr. Oppidum Ulpia Noviomagus bouwden.

 

We vervolgen onze weg langs de Waal, het nieuwe Waalfront en het voormalig industrieterrein met o.a.het  Honingcomplex naar de nieuwe stadsbrug de Oversteek. Hier vond de roemruchte Crossing van de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats.

Aangekomen op de Oversteek krijgen we een eerste blik op de indrukwekkende e nevengeul. Onderaan de nieuwe brug wisselen stukjes oud-Lent , archeologische ontdekkingen en indrukwekkende nieuwbouwprojecten elkaar  af.

 We keren terug naar de stad over de Waalbrug, langs het Trajanusplein en nemen een kijkje op het Valkhof met haar verleden van koningen, keizers
en graven.Ook hier genieten we van het magistrale uitzicht over de Waal en de bruggen.

 

 

Na een daling via de Voerweg fietsen we langs de Waalkade terug naar het Joris Ivensplein.