Wandelingen door Nijmegen. Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek plekjes die u nog niet eerder zag.

Direct contact:

Door Nijmegen

+31 (0)638 926 954

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Fietsen Oversteek IMG 1993

Deze fietstocht brengt de fietser langs historische plekken van de oude stad en we rijden door het nieuwe Nijmegen aan de noordkant van de Waal. Steeds houden we de Stevenstoren als herkenningspunt....

 

 

 

 Er is onderweg veel te genieten, er zijn wat klimmetjes en de fietsers leren onderweg ook Veur-Lent beter kennen. 

Vanaf het Joris Ivensplein fietsen we door Nijmegen West via het Waterkwartier, waar de Romeinen in de eerste eeuw na Chr. Oppidum Ulpia Noviomagus bouwden.

We vervolgen onze weg langs de Waal, het voormalig industrieterrein met o.a.de Honing naar de nieuwe stadsbrug de Oversteek. Hier vond de roemruchte Crossing van de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats.

Bovenop de Oversteek krijgen de fietsers een eerste blik op de indrukwekkende e nevengeul. Onderaan de nieuwe brug wisselen stukjes oud-Lent , archeologische ontdekkingen en indrukwekkende nieuwbouwprojecten elkaar  af.

We keren terug naar de stad over de Waalbrug, langs het Trajanusplein en nemen een kijkje op het Valkhof met haar verleden van koningen, keizers en graven. Ook hier genieten we van het magistrale uitzicht over de Waal en de bruggen. Na een daling via de Voerweg fietsen we langs de Waalkade terug naar het Joris Ivensplein.