Wandelingen door Nijmegen. Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek plekjes die u nog niet eerder zag.

Direct contact:

Door Nijmegen

+31 (0)638 926 954

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Familieuitje

september 2020

Wat een leuk middag hebben we gehad. Wij wilde een speciale stadswandeling, door het Waterkwartier, omdat hier onze roots liggen. Cecile heeft zich echt verdiept in dit mooie oude gedeelte van Nijmegen. Wat een leuke verhalen en wat heb je veel kennis van de geschiedenis van Nijmegen. Daarna zijn we de oude binnenstad ingegaan. Ik ben op plaatsen geweest die ik nooit eerder gezien heb en dan heb ik toch best lang in Nijmegen gewoond.... ik plan zeker nog een rondleiding, er is nog zoveel te ontdekken. Bedankt Cecile!!
Veronique van Dijkhuizen 

 

Jaarlijks uitje Kiwanis Apeldoorn

juni 2019 Stadswandeling Oude Stad

Cecile ik wil je nogmaals bedanken. De groep heeft je kennis en verhalen enorm gewaardeerd.
Je had ook goed rekening gehouden met de hitte. Was erg plezierig. We hebben een heerlijke dag gehad.
Jeroen Fledderus

 

Jaarlijkse bijeenkomst GZA

januari 2019

Op een koude middag in januari hebben wij, 9 mannen van middelbare leeftijd, genoten tijdens de stadswandeling geleid door Cecile.
Tijdens deze historische wandeling vertelde Cecile zeer enthousiast over de Romeinse tijd, maar ook de recente geschiedenis. Onder andere kwam Nijmegen tijdens WO II uitgebreid aan de orde. Cecile bleek ook de stadsontwikkeling van Nijmegen door de (laatste) eeuwen heen goed te kennen en kon ook hierover geanimeerd praten. Na 1,5 uur zijn we enthousiast over deze stadwandeling verder gegaan in de door Cecile geadviseerde stadsbrouwerij “ De Hemel”.
Jan Derksen

 

Klokkenberg Genootschap

 In oktober 2016 een Voordracht over de stadsontwikkeling vanaf de 2e wereldoorlog voor het Klokkenberg Genootschap.

Gisteren was er een evaluatie over onze réunie op 12 oktober. Er is mij gevraagd je te berichten dat het gezelschap genoten heeft van je enthousiaste voordracht over de Nijmeegse opbouwperiode na de 2e wereldoorlog. We kijken met andere ogen naar onze stad! Het is een voordracht die het waard is vaker gepresenteerd te worden. We waren blij  met dit stuk invulling van een mooie dag. 
Hartelijk dank Cecile, ook voor het plezierige vóóroverleg, Ab Wanders

 

ZLTO Bernheze 

Gids IMG 7795    Historische stadswandeling zaterdag maart 2016
    met leden van ZLTO Bernheze

     Hoi Cecile, nogmaals bedankt voor de rondleiding.
     Iedereen was vol lof over de vele informatie die je ons verteld hebt
     en daarna hebben we heerlijk gegeten bij Don Pablo.
     Groet Tinie

 

 

 

In mei 2015 heb ik een standswandeling gemaakt in Nijmegen met thema “verleden en heden” onder begeleiding van Cecile. 

Gestart bij de kerk op de Mariënburg waar Cecile in een paar minuten door de oude geschiedenis van Nijmegen liep. Fijn, het geeft een mooie context om de verschillende bezienswaardigheden te plaatsen. We liepen door de stad, richting Valkhof. Heerlijke omgeving, langs gebouwen met een opvallende architectuur, door   prachtig aangelegde stadsparken. Cecile attendeerde op de kunstwerken langs de route, op bezienswaardigheden, de tijdcapsule en achtergronden van de omgeving. Boeiend en fascinerend, mede door de gedetailleerde kennis van Cecile.
Zeker de moeite waard Rieky Reukers