Wandelingen door Nijmegen. Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek plekjes die u nog niet eerder zag.

Direct contact:

Door Nijmegen

+31 (0)638 926 954

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Volg ons voor de laatste nieuwtjes

 

Wilt u ook de plekjes zien waar u zo maar aan voorbij loopt?

Wandel of fiets met een enthousiaste gids door de stad en ontdek wat u nog niet eerder zag.

Ontspannen wandelend door Hunnerpak en Het Valkhofpark, genietend van het magistrale uitzicht over de Waal en Ooijpolder vertel ik u over de 2000-jarige historie van deze unieke plekken in Nijmegen, één van de oudste steden van Nederland.

Proef de sfeer van de smalle straatjes in de Benedenstad en laat u mee voeren langs de historische pareltjes die daar
nog te vinden zijn.

Beleef het Middeleeuws Nijmegen aan de Grote Markt met de Waag, de Stevenskerk en de Latijnse School en luister naar het stichtend, middeleeuws verhaal over Marieke van Nieumeghen en haar verleider Moenen.

We wandelen door de oudste winkelstraat van Nederland, het Glaskwartier en de Lage Markt. Of over de  Mariënburg waar het oude ‘Wallstreet’ van Nijmegen was en waar de middeleeuwse kapel en het Arsenaal omgeven zijn door de geslaagde nieuwbouw van de twintigste eeuw.

Ontdek het Rivierenpark Nijmegen waar natuur en water de sfeer bepalen. Tussen het historische centrum en de nieuwe wijk Nijmegen Noord is een eiland onstaan, omgeven door De Waal en de Spiegelwaal met prachtige bruggen, stranden en ruige natuur. Nieuwe ruimte waar u kunt wandelen of fietsen, onderweg vertel ik u over het waarom en het onstaan van dit unieke park.

IMG 9858

 

Ik neem u graag mee door Nijmegen!

Uw gids Cecile Govaart-Elsen